PulseChain Testnet v2b je tu

Aj keď prvé informácie sa objavili už skôr, Richard Heart až dnes ráno oznámil svojim tweetom spustenie ďalšej fázy testovania PulseChainu pod názvom Testnet v2b. V tejto novej testovacej sieti sa PulseChain komunita dočkala hneď niekoľkých noviniek.

Pripojenie na PulseChain Testnet v2b

Ak chcete robiť pokusy s novým PulseChain Tesnetom, musíte si manuálne prestaviť kryptopeňaženku MetaMask aby poznala túto sieť:

  1. Otvorte si MetaMask v prehliadači (vpravo hore v zozname rozšírení prehliadača.
  2. V MetaMask okne (hore v strede) kliknite na siete (typicky tam máte Ethereum Mainnet
  3. Otvorí sa zoznam blockchain sietí a tu kliknite nižšie na tlačidlo Add Network.
  4. MetaMask sa otvorí v novej obrazovke a tam zadajte:
    • Network Name: PulseChain Testnet
    • New RPC URL: https://rpc.v2b.testnet.pulsechain.com
    • Chain ID: 941
    • Currency Symbol: tPLS
    • Block Explorer URL: https://scan.v2b.testnet.pulsechain.com
  5. Tieto nastavenia uložte kliknutím na tlačidlo Save.

Alebo si uľahčite život a použite našu dAppku na konfiguráciu MetaMask peňaženky na pár klikov.

Po úspešnej konfigurácii kryptopeňaženky MetaMask, ak ste z vášho účtu (adresy) obetovali v PulseChain sacrifice fáze, mali by ste už vidieť váš PLS kredit. Keďže Testnet vznikol ako fork Ethereum Mainnetu, nájdete na Testnet aj Váš HEX či Hedron - developeri dAppiek budú ale musieť implementovať v nich podporu pre Testnet v2b, aby správne fungovali.

Kredity PLS a PLSX

Na sieti už pribudli kredity PLS tokenov, ktoré reprezentujú airdrop z PulseChain sacrifice. PLS zo sacrifice je prirátané k množstvu ETH coinov, ktoré ste prípadne predtým mali v sieti Ethereum.

Tak isto pribudli aj kredity PLSX tokenov, ktoré reprezentujú airdrop z PulseX sacrifice, ak ste sa ho zúčastnili. Aby ste tento kredit videli, musíte si pridať PLSX token medzi assets, ktoré MetaMask zobrazuje. Adresa PLSX tokenu na Testnete je 0x07895912f3AB0E33aB3a4CEFbdf7a3e121eb9942.

Na pridanie PLSX do kryptopeňaženky MetaMask môžete opäť použiť našu dAppku.

Nové aplikácie

Viac informácií o Testnete môžete získať na týchto stránkach:

  • Zoznam validátorov a PLS staking - tu môže vaše nové PLS konečne delegovať (stakenúť) validátorovi a získavať z neho pasívny príjem.
  • “Faucet” testovacie PLS zadarmo na pokusy - pošlite si 1 testovacie PLS do svojej peňaženky denne (limitované na 1 transakciu na IP adresu).
  • Prehliadač blockchainu - tu si môžete pozerať transakcie alebo aj zoznam PRC20 tokenov vrátane napríklad PLS a PLSX kreditov.
  • Uniswap v2 frontend už nie je dostupný, namiesto neho si môžete rovno odskúšať PulseX

PulseX DEX

Najväčšou novinkou je pridanie PulseX DEX dAppky, kde si môžete odskúšať zamieňanie tokenov alebo PLS. Nájdete ju na adrese https://app.v2b.testnet.pulsex.com/.